Lipie arabeasca

de Anastasia in Piine, 26 Apr 2010 | 9604 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina 
  • 250-300 ml apa calduta
  • 2 linguri de ulei
  • 10 grame drojdie uscata
  • 1 lingurita de sare 
  • jumatate lingurita de zahar,
  • ou+lapte pentru uns
  • susan, mac
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie arabeasca:

1. Se incinge cuptorul la 260 de grade

2. Se amesteca faina cu apa, drojdia, uleiul,sarea si zaharul si se framanta o coca care se lasa la crescut cam in 45 de minute

3.  Se formeaza din coca 4-5 bile mici, care se intind cu sucitorul pe o suprafata data cu faina. Trebuie sa se obtina discuri de aluat cu grosimea de jumatate de centimetru

4. Se ung cu lapte+galbenus si se presara susan

5. Intr-o tava presarata cu faina se aseaza discurile, cate incap, si se dau in cuptorul incins, pe nivelul cel mai de sus

6. Trebuie monitorizate bine de tot, se coc foarte repede, cand sunt umflate si coapte pe deasupra se scot, si se pun intre servete curate. Asa nu se vor usca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie arabeasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine neagra cu cartofi